Projekt Vtáčie údolie môže pripomienkovať verejnosť

05.11.2008 Humenné

Humenné 5. novembra (TASR) - Projekt zábavného parku Vtáčie údolie s celkovými nákladmi zhruba štyri miliardy korún (132. 775. 675 eur), ktorý vznikne v rámci verejno-súkromného partnerstva na ploche 450 hektárov neďaleko ...
Urbanistická štúdia parku, ktorý má vystavať holandská spoločnosť, už prešla prerokovaním na humenskom magistráte. Park sa bude nachádzať v katastrálnom území obcí Chlmec, Porúbka a Ptičie a má byť projektovaný tak, že ho ročne môže navštíviť až milión návštevníkov.
\"Silným aspektom tejto lokality je nádherná príroda skĺbená s kvalitným a stabilným podnikateľským prostredím v našom meste a množstvo kultúrnych pamiatok. Najvýznamnejším je práve rekonštruovaný renesančný kaštieľ, ktorý je sídlom Vihorlatského múzea, \" uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že projekt prinesie nové pracovné miesta a zvýši návštevnosť zemplínskeho regiónu.
Hlavnou atrakciou parku budú tri stredne veľké zábavné parky s rôznymi témami, napr. s kráľovnou Sisi, Alžbetou Báthory a Jánošíkom. V areáli má vzniknúť aj golfové ihrisko, lyžiarsky svah, jazdecký klub, stajne, zvierací park a ďalšie atrakcie. Projekt v sebe zahŕňa aj výstavbu chatovej dedinky s predpokladanou kapacitou 400 lôžok. S výnimkou Disneylandu v Paríži bude projekt Vtáčie územie jedinečný v celej Európe.
Okres Humenné, v ktorom žije vyše 64.000 obyvateľov, patrí svojou rozlohou 754 kilometrov štvorcových k najväčším okresom Prešovského kraja. Tvorí ho 61 obcí a mesto Humenné. Na jeho území sa nachádza Chránená krajinná oblasť Vihorlat, Národná prírodná rezervácia Humenský Sokol a pod.
 

Vyberte región